Wednesday, September 17, 2008

Adakah anda tergolong dari kalangan 55 orang dari 100 yang boleh membaca artikel ini?

Only great minds

can read this

This is weird, but interesting!


 

------------ --------- --------- ------------ --------- --------- ------------ --------- -------


 


 

fi yuo cna raed tihs, yuo hvae a sgtrane mnid too


 


 


 


 

Cna yuo raed tihs? Olny 55 plepoe out of 100 can.


 


 


 


 

i cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdanieg. The


 

phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde


 

Uinervtisy, it dseno't mtaetr in waht oerdr the ltteres in a wrod are, the olny


 

iproamtnt tihng is taht the frsit and lsat ltteer be in the rghit pclae. The rset can


 

be a taotl mses and you can sitll raed it whotuit a pboerlm. Tihs is bcuseae the


 

huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe.


 

Azanmig huh? yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt! if you can raed tihs forwrad it


 


 


 


 

FORWARD ONLY IF YOU CAN READ IT

6 comments:

Mohammad Yassir Hamidun (MYH) September 17, 2008 at 1:09 AM  

musykil gak,Betul ke Cambridge ada buat research pasal ni?

Saje je post kat blog.

Kalau ada sape-sape dapat baca or tak dapat baca sila bgtau ye.Saje nak tahu betul ke 55 dari 100, ataupun orang yang buat ni main 'petik' je.

p/s:Kalau buta huruf dan tak pandai bahasa Inggeris je rasanya yang confirm tak boleh baca.Huhu.

rizza September 17, 2008 at 6:32 AM  

salam

memang kita baca secara "picture" word tu....
saya tak tau la pasal research tu .. tapi saya boleh baca apa artikel tu tulis

oh ye... saya ajar anak saya kenal perkataan/word tu sebelum dia kenal ABC... dia belaja mengenal perkatan/word sebagai objek/picture...

alhamdullillah.. dia boleh la baca mana2 perkataan yg dia dah belajar dan jika ade perkataan yg dia tak tau dia teka aje... agak2 macam perkataan yg dia tau.....

najmiah September 17, 2008 at 10:00 PM  

yey!saya tau baca...ahahahaah

ajmal,  September 19, 2008 at 11:08 PM  

saya pun boleh!!hahaha.inilah khasiat minum susu DHA;)

mirah October 13, 2008 at 12:38 PM  

salam singgah.

saya juga dpt membaca walaupun td saja je laju browse ke bawah. Kekadang terpikir, bila menaip, asyik nak pastikan ejaan semua betul tp sekali bila baca artikel tu, aih eja salah pun blh baca.. padanlah kekadang kalau dh check spelling dua tiga kali pun masih ada silap...

  © Free Blogger Templates Blogger Theme II by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP